Paikallisoppaat Suomessa

Mistä on parhaat oppaat tehty?

Asiakaspalvelutaidot ovat kaiken ydin

Hyvä opas kuuntelee asiakasta herkällä korvalla, omaa hyvän tilannetajun ja osaa tehdä päätöksiä nopeasti. Matkailussa voi sattua kaikenlaista, ja joskus hyvinkin suunnitellussa ohjelmassa jokin osa menee pieleen. Hyvä opas selvittää haasteet ja virheet niin, ettei asiakas edes huomaa niitä.

Teknisillä taidoilla on merkitystä

Ammattitaitoisella oppaalla on yksityiskohdat mietittyinä ja varasuunnitelma takataskussa. Turvallisuussuunnitelmat, matkailualan turvallisuuspassi ja ensiaputaidot ovat ajan tasalla. Hyvä opas päivittää osaamistaan jatkuvasti ja seuraa ajankohtaisia asioita.

Oman alansa asiantuntija

”Haluaisimme tutustua kaupungin arkkitehtuuriin. Ensimmäinen kerta uudessa kaupungissa, ja aikaa on vain yksi päivä. Haluamme, että retki on laadukas ja täyttää kaikki toiveemme.”

Kaupunkiopas tuntee kaupungit. Hän tietää parhaat nähtävyydet ja käyntikohteet ja osaa kertoa mielenkiintoisia tarinoita historiasta nykypäivään. Kaupunkioppaat ovat teemansa mukaisia asiantuntijoita, jotka palvelevat asiakkaita useilla eri kielillä ja tinkimättömällä ammattitaidolla.

”Haluamme lähteä metsään sieniretkelle. Luonto kiinnostaa, mutta emme halua mennä sinne yksin. Haluamme mukaan ammattitaitoisen luonto-oppaan, joka tuntee sienet ja osaa kertoa meille Suomen luonnosta.”

Erä- ja luonto-oppaat ovat tottuneita liikkumaan luonnossa. He tietävät Suomen luonnosta kaiken ja kertovat siitä mielenkiintoisia tarinoita. He tuntevat niin urbaanin luonnon kuin kaukaiset erämaat, eivätkä vaativatkaan olosuhteet heitä säikäytä.

”Haluamme tutustua Suomalaiseen arkeen. Olemme käyneet jo aikaisemmin Suomessa, mutta meillä ei ole koskaan ollut mahdollisuutta tutustua Suomalaiseen kotiin. Haluaisimme nähdä, kuinka Suomalaiset perheet asuvat ja elävät arkea.”

Paikalliset oppaat kertovat mielellään arjestaan, esittelevät kotinsa ja kertovat vapaa-ajastaan. Paikalliset tietävät parhaat ostospaikat, suosituimmat tapahtumat ja hauskimmat illanvietot. Paikallisoppaan kanssa pääsee tutustumaan syvemmin paikalliseen kulttuuriin ja tapaa mielenkiintoisimmat ihmiset.

* Tutustu ohjelmavaihtoehtoihimme täältä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.