Onko mustikassa tähtiainesta?

Me suomalaiset olemme onnellisessa asemassa täällä puhtaan luontomme keskellä. Ulkosaaristo ja puuton Tosi-Lappi taitavat olla ainoita paikkoja Suomessa, missä metsään ei niin vain mennäkään. Muualla – jopa pääkaupungin keskustassa – metsä on vain lyhyen automatkan päässä.

Olemme siis selkeästi etulyöntiasemassa moniin muihin maihin verrattuna, ja tätä etulyöntiasemaa meidän kannattaa käyttää myös vierailijaryhmiämme viihdyttäessämme. Ilmastotietoisuuden noustessa maailmanlaajuisesti yhä korkeammalle, mustikassa tosiaankin on tähtiainesta!

Mikä marjaretkessä on niin ihmeellistä…?

Kukapa meistä ei olisi kävellyt metsässä ja poiminut makoisia mustikoita suoraan suuhun. Tämä on meille niin tavallista, että on helppo unohtaa kuinka ainutlaatuista tällainen elämäntapa itse asiassa on.

Tämä on se puoli suomalaisuudesta ja suomalaisesta elämäntavasta, jota meidän kannattaa liputtaa! Olemme mestareita järjestämään tapahtumia, kokouksia ja konferensseja; tämän me osaamme ja tästä saamme jatkuvasti kiitosta kansainvälisiltä vierailtamme.

Entä jos tarjoaisimme heille myös kurkistuksen siihen, kuinka suomalaiset on jo kahtena vuonna peräkkäin valittu maailman onnellisimmaksi kansaksi…? Tämä on lyömätön resepti: päivisin hoidetaan kokous maaliin suomalaisella pikkutarkkuudella ja illalla viedään vieraat metsään hengittämään syvään ja nauttimaan luonnonrauhasta.

Marjaretki ohjelmapalveluna

Me kaikki toki tiedämme, kuinka onnistunut marjaretki rakennetaan. Kaikki alkaa siitä, että ohjaamme vierailijaryhmämme autoon ja huristamme lähimpään metsään. Välineet ja varusteetkin on helppo järjestää: kumisaappaita ja joka sään ulkoilutakkeja voi vuokrata eivätkä ämpäritkään Suomesta lopu kesken.

Pieni kannellinen ämpäri voisi myös olla hauska lahja kokousvieraille: yrityksen, yhteisön tai oppilaitoksen logotarra kylkeen ja uniikki kotiin vieminen on valmis!

Sitten tehdään niin kuin metsässä aina tehdään: hengitetään syvään, kävellään hiljaksiin varvikon seassa ja sotketaan sormet sinisiksi mustikoita kerätessä. Marjareissuun kuuluu tietysti myös kahvittelu, joka voidaan järjestää joko pitkän kaavan mukaan nokipannukahveina tai näppärästi termoksesta kannon nokassa naukkaillen.

Mustikat, puolukat, sienet ja yrtit odottavat kulkijaa. Kuinka onnekkaita me olemmekaan, kun voimme tarjota vieraillemme tällaisen elämyksen!

*FinnGurun Tulistelua Kansallispuistossa-ohjelmasta saamme helposti muokattua kokousohjelmaan sopivan marjaretken. Kurkkaapa ohjelmatarjontaamme tämän linkin kautta ja laita meille viestiä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.