Summerfun in Finland

Miksi metsä nielee suomalaiset kesäisin?

Random Visitor

Tervehdys! Olen Ranvis, the Random Visitor. Raportoin FinnGurun blogissa silloin tällöin Suomen ihmeellisyyksistä ja ihanuudesta ulkomaisen vierailijan silmin. Kyllä täällä todellakin riittää ihmettelemistä…!

Kesäkuussa juhannuksen aikoihin huomasin kotikaupunkini hiljentyneen. Kadut olivat tyhjiä, näköpiirissä ei näyttänyt olevan ketään… Suomalainen ystäväni kertoi minulle, ettei ollut syytä huoleen: koko kansa on kadonnut metsiin, kuten he tekevät joka vuosi. Rehellisesti sanoen olin hieman epäileväinen asian suhteen, kunnes minut kutsuttiin ystäväni kesämökille.

Mökki järven rannassa

Minun on tunnustettava, että järkytyin, kun löysin ystäväni ja hänen perheensä iloisesti elelemästä järvenrannalta talossa, joka minun silmiini näytti lähinnä hökkeliltä. Heillä oli mukava täysin varusteltu koti kaupungin laitamilla, joten miksi he haluaisivat luopua siitä? Mökillä heidän täytyi hakata polttopuita ja lämmittää tiskivesi hellalla. Ja entä sitten ulkohuussi… Onko tämä todellakin ihmisten mielestä hauskaa?!

Summer in Finland

Mutta sitten asetuin aloilleni ja annoin ystäväni näyttää minulle, kuinka he elävät kesämökillään. Huomasin, että kaikki tuntui tapahtuvan ulkona, ja useimmiten järven rannassa. Lapset viettivät suurimman osan päivästään vedessä, leikkien, pärskien ja uiden. Lounas valmistettiin grillissä ja tarjottiin rantasaunan terassilla. Istuessani nauttimassa grilliherkuista lämpimässä auringonpaisteessa rauhallista järvimaisemaa katsellen aloin ymmärtää…

Mökkeilyn ihanuus paljastuu

Lounaan jälkeen perheen lapset veivät minut ongelle. Heillä oli yksi virveli, mutta minulle annettiin vanhanaikainen mato-onki. Onnistuin kuin onnistuinkin saamaan pari ahventa! Yhdessä lasten saaliin kanssa meillä oli tarpeeksi kalaa kalakeittoon, jonka söisimme päivälliseksi. Mutta ennen sitä menimme tietenkin saunaan. En muista koskaan nauttineeni mistään yhtä paljon kuin pulahduksesta viileään järviveteen kuuman löylyn jälkeen!

Saunan ja päivällisen jälkeen istuimme mökissä takan lämmössä. Kaikki kännykät oli suljettu ja me vain rentouduimme ja juttelimme keskenämme, kunnes emme enää pystyneet pysymään hereillä. Minulle oli sijattu vuode mökin vieressä olevaan aittaan. Aitan kapeaa ikkunaa peittävä hyttysverkko piti kutsumattomat vieraat loitolla. Yöilma oli viileää ja raikasta ja taisin olla unessa jo ennen kuin pääni osui pehmoiseen tyynyyn.

En muista koskaan aiemmin Suomessa asuessani kuulleeni yhtä paljon naurua. Enää en ihmettele miksi suomalaiset on valittu maailman onnellisemmaksi kansaksi! Miksi ihmeessä pysyisit kuumassa kaupungissa, jos sinulla on tarjolla myös tällainen vaihtoehto? Ja jos olet vierailija kuten minä eikä sinulla ole suomalaista ystävää, jonka mökillä voisit käydä, voit vuokrata ihan oman kesämökkisi. Älä ole huolissasi, monilta kesämökeiltä löytyy nykyisin kaikki mukavuudet…!

Mutta tutkimusmatkani jatkuu, nähdään myöhemmin!

Ranvis, the Random Visitor, raportoi FinnGurun blogissa silloin tällöin Suomen ihmeellisyyksistä ja ihanuudesta ulkomaisen vierailijan silmin.

* Jos et halua vuokrata omaa kesämökkiä, voit silti päästä nauttimaan rantasaunan ihanuudesta. Tutustu hyvinvointiohjelmaamme Sauna meren rannalla tämän linkin kautta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.